5 Tips voor een goed LinkedIn profiel 

LinkedInHet maakt niet uit hoe goed jouw carrière en nu uit ziet, een goede LinkedIn profiel zal je altijd nodig hebben. LinkedIn is het grootste professionele netwerk ter wereld. Als je serieus bent over je carrière en professionele vooruitgang, is een professioneel LinkedIn profiel een ‘must’. Met een profiel kan je jouw CV en vaardigheden onder de aandacht brengen van vele professionals in jouw branche. Hier zijn 5 eenvoudige tips om jou LinkedIn-profiel te laten opvallen.

  1. Kies de juiste profielfoto

Kies of maak een foto die op jou lijkt, geen afleiding heeft en aantrekkelijk genoeg is. Jouw profielfoto is je visitekaartje. Mensen kunnen je zo herkennen en een professionele foto is de eerste indruk vanaf het begin. Zorg ervoor dat de foto recent is en op jou lijkt, draag professionele kleding en lach (ook met je ogen!) Klik hier voor nog meer LinkedIn profiel foto’s tips. En vergeet ook niet om een goede fotograaf in te huren. Hier vind je de beste fotograaf voor LinkedIn foto’s. Maak gauw een afspraak.

  1. Pakkende koptitel

Je koptitel is een van de belangrijkste delen van jouw LinkedIn-profiel. Het is niet alleen een uitstekende plek om cruciale, carrièregerichte zoekwoorden op te nemen, maar het zal ook regelmatig worden weergegeven op belangrijke LinkedIn-locaties, zoals de zoekresultaten en bedrijfspagina’s.  Hier moet je creatieve woorden gebruiken om je zelf te beschrijven en de aandacht te trekken. Je wilt het professioneel houden, maar het is een belangrijke kans om jezelf gedenkwaardig te maken. Verspil het niet.

  1. Schrijf een interessante samenvatting over jezelf

Als je je samenvatting gebruikt om mensen te vertellen dat je ‘gepassioneerd, creatief en gefocust’ bent, zegt dat heel weinig. Wees specifiek in plaats van gewone woorden te gebruiken. Vertel de lezer over jouw prestaties, kernvaardigheden, kwalificaties en ervaring in jouw eigen ontspannen (maar professionele) vocabulaire, waarbij je waar mogelijk feiten en cijfers gebruikt. Zorg ervoor dat je jezelf uitdrukt als een toegankelijk en benaderbaar persoon die goed in een bedrijf zal passen.

  1. Vergroot jouw netwerk

Een van de gemakkelijkste en toch meest relevante manieren om jouw LinkedIn-netwerk te laten groeien, is door jouw profiel te synchroniseren met jouw e-mailadresboek. Hierdoor kan LinkedIn mensen voorstellen waarmee je in contact kunt komen. Het is verbazingwekkend hoe effectief dit kan zijn om relevante mensen aan de oppervlakte te brengen waarmee je contact kunt opnemen – en er worden geen verbindingsverzoeken verzonden zonder jouw toestemming, dus je kan zelf eerst mogelijke verbindingen onderzoeken. Maak er daarnaast een gewoonte van om vergaderingen en gesprekken op te volgen met LinkedIn-vrienden – het is een geweldige manier om jouw profiel en netwerk levendig en up-to-date te houden.

  1. Blijf publiceren

Publiceer berichten! LinkedIn-berichten bieden een andere manier om jouw invloed te vergroten, meer zichtbaarheid te krijgen en nieuwe volgers te werven. De bestaande volgers worden op de hoogte gesteld wanneer je wat hebt gepubliceerd. Denk altijd aan het publiek dat je wilt bereiken. Benadruk jouw expertise en interesses door geweldige inhoud te plaatsen. Zorg er wel altijd voor dat jouw berichten geschikt zijn voor de 400 miljoen zakelijke professionals die LinkedIn gebruiken, wie weet ga je wel viral!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *